Умножение на десетични дроби е математическата операция, при която учениците правят най-много грешки! Това е математическа операция, която е много по-трудна от естествените числа, въпреки че разликата между тези две математически операции е да се предвиди колко знака след десетичната запетая трябва да има решението, тоест произведението на числата!

На тази страница по-долу ще ви помогнем да разберете как да умножавате десетични дроби, но също така ще ви представим нова техника, която ще ви помогне да умножавате десетични знаци без никаква нужда от калкулатор и пак да можете да изчислявате точно. Искрено се надяваме, че този нов метод ще направи процеса на обучение много по-интересен, така че наученото да се запази в паметта ви за по-дълго време. Продължете да четете по-долу!

Как Да Умножаваме Десетични Дроби

Правилата, които всеки трябва да следва, за да изчисли точно произведението на всякакви десетични дроби, са дадени по-долу:

  1. Ние умножаваме десетични дроби, все едно са естествени числа!
  2. Сумата от десетичните знаци в десетичните числа (множителите) ни дава броя на десетичните знаци в произведението. Пример, ако първото десетично число има 4 знака след десетичната запетая, а второто има 3 знака след десетичната запетая, тогава продуктът ще има 7 знака след десетичната запетая!
  3. Позиционирането на позицията на десетичната запетая е след преброяване на десетичните знаци от дясно на ляво.

Примери За Умножение На Десетични Дроби

По-долу на тази уеб страница можете да видите решени примери за умножение на дроби по десетки. Разгледайте внимателно решените примери по-долу!

Пример 1. Пресметнете произведението на десетичните дроби 4,32 и 2,3!

Умножение На Десетични

Използването на правилата за умножение на десетични знаци дава решението по-долу! Цялата процедура трябва да изглежда така:

Произведението на десетичните дроби 4,32 и 2,3 е числото 9,936!

Съкратен Метод

Ако искате да видите уникален стратегически метод за изчисляване на умножение на десетични дроби, вижте решените примери, съдържащи се във видеото по-долу! Във видеото примерите се решават чрез разгъване и свиване с един и същи множител, т.е. делител.

Точно този метод може да ви помогне да решите задачи с десетично умножение, без да използвате калкулатор или някакъв лист хартия, на който да напишете нещо! Горещо ви препоръчваме да анализирате задълбочено всички примери за умножение на десетични дроби във видеото по-долу! Късмет!Последвайте www.mathematikazavsicki.com/!

Следете информацията и материалите, които ще бъдат публикувани в бъдеще, като свържете профилите на www.matematikazavsicki.com във Facebook, Instagram, Twitter и Youtube чрез бутоните по-долу.

 

Tags: , , , ,